vrijdag 15 februari 2008

De energierand van Andel

Onder Andel zit een gasbel, de meeste inwoners weten dat al een tijdje. Zo werd er een aantal jaren op de mijnbouwlocatie ‘Andel III’ bij Zwaansheuvel gas afgefakkeld en dat zag er eigenlijk best gezellig uit. Alleen wist niemand waarheen, waarvoor.
Nu dan eindelijk wist Omroep Brabant ons te vertellen dat de gemeente Aalburg en de oliemaatschappij Northern Petroleum Plc maandag een persconferentie geven over de voorgenomen winning van een miljard kubieke meter aardgas. Gemeente Aalburg, u leest het goed; het gasveld mag dan wel bij Andel liggen, dat wil nog niet zeggen dat het tot onze gemeente hoort. Net als die Verdoemde Molen.
Enfin, onder Ael zit gas, nou zit dit dorp vol energie maarrr, die energieopbrengsten zouden grotendeels naar de Gemeente Woudrichem moeten gaan. Dat maakt nieuwe verdoemde molens of andere plannen gelijk overbodig: Woudrichem wordt wakker!
Mocht Woudrichem toch weer eens naast de pot hebben gepiest dan is er volgens het BD van vandaag nog meer gas in de regio: in wingebied Andel II.

Geen opmerkingen: