zaterdag 5 januari 2008

Verkeersmaatregelen Hoge Maasdijk

‘Het is ook nooit goed!’ moet wethouder Ambachtsheer haast wel denken bij de uitvoering van zijn verkeersbeleid in Andel. Weinig lovende kritieken, terwijl het niet anders kan dan dat de paaltjes en belijning op het dijkvak het verkeer afremt en mogelijk zelfs Veense snelheidsduivels dusdanig irriteert dat zij de Andelse dijk een keer niet als favoriete doorgaande weg nemen.
Ook tijdens de wijkavond werden de nieuwe maatregelen als gevaarlijk bestempeld. De wethouder gaf aan dat bekeken zou worden hoe de versmalling behouden kan worden en de fietsers er veilig buitenom kunnen rijden.
Ondanks de nadelen wel jaloerse blikken van dijkbewoners die niet verwend waren met die maatregelen, zoals leden van Buurtvereniging De Zwaan, de organisatoren van de kofferbakmarkt. Van hen werd dan ook een brief aan de gemeente behandeld over de verkeersproblematiek. Deze bochtige buurt voor en na de naamgevende voormalige herberg, naast de (gestopte?) zeilschool, is ook niet echt geschikt voor zwaar vrachtverkeer. Ambachtsheer laat onderzoeken of de Maasdijk grotendeels vrachtwagenvrij gemaakt kan worden. Ook navigatiesystemen dienen te worden aangepast.
En de politie moet handhavend optreden tegen hardrijders...
En paaltjes? Het is toch niet goed.

Geen opmerkingen: