maandag 7 januari 2008

Weer trapveldje in dorp?

Vandaag meldde het Brabants Dagblad de nut en noodzaak van een trapveldje in een buurt. In Vinex-wijken blijkt onvoldoende rekening te zijn gehouden met jongeren o.a. omdat met een trapveldje veel problemen worden voorkomen.
Ook in Andel is al zo’n 25 jaar van een goed onderhouden (en poepvrij) trapveldje geen sprake meer. Nou heeft Ael natuurlijk niet zulke Vinex-problemen en is de noodzaak niet zo groot, toch lijkt zo’n speelveld wel wenselijk.
Ooit was het veldje achter de Palen van het Hof het domein van de jeugd die in beginsel nog jassen als doel gebruikte, die in de jaren zeventig werden ingeruild voor echte goals. Later zouden de twee doelen weer verhuizen naar de ‘nieuwbouw' bij de Albert Schweizerlaan (zie foto). Door bouwwerkzaamheden verdwenen ze op mysterieuze wijze en kwam er geen vervangend veldje meer. Het laatste gesignaleerde trapveldje was niet dat van de foto, het verhuisde namelijk naar de andere kant van de straat, waar men zich nu kan aftrainen bij Fysiotherapie Andel.
Tijdens de laatste wijkavond bleek dat een jaar daarvoor ingestuurde brief, met het verzoek om een veldje, geen positief gevolg had gekregen. Prompt volgde de toezegging van wethouder Röell dat er een trapveldje in Andel komt, hij wist alleen nog niet waar. Terug naar het Hof (we zien trouwens uit naar de publicatie van Jos de Kloe over dit gebouw) lijkt door de recente aanplant wat lastig.

Geen opmerkingen: