donderdag 17 januari 2008

Oranjevereniging onmisbaar voor dorp

Gisterenavond werd in Woudrichem de Oranjevereniging Amalia opgericht. Het begint er op te lijken dat, na het koninklijk bezoek van vorig jaar, ook de Woerkummers warm lopen voor het Koninklijk Huis. Gefeliciteerd en veel succes!
Het nut ervan heeft de Oranjevereniging Juliana in Andel inmiddels wel bewezen want al sinds 1920 organiseert het jaarlijks diverse fantastische feesten. Beroemd zijn de vierjaarlijkse zomerfeesten (verjaardag Wilhelmina wordt in ere gehouden), als tuinen en straten sprookjesachtig zijn verlicht. Overigens is dit denk ik wel het meest haalbare, voor het versieren van platte karren, fietsen etc. voor de bijkomende optocht is weinig tijd meer. De tijd van een kilometerslange sliert, met soms meerdere kunstwerken van buurt- en andere verenigingen, zal vermoed ik niet meer terugkeren.
Halverwege de jaren negentig was het dorp overigens helemaal niet meer warm te krijgen voor Oranjefeesten, maar met een frisse ploeg bestuurders kwam de revanche met als hoogtepunten het Maasspektakel in 2004 en de presentatie aan de Koninklijke Hoogheden vorig jaar.
Het thema voor de komende feestweek voor de versiering en verlichting van het dorp is: “Films en musicals”. De optocht lijkt definitief verleden tijd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Bedankt voor dit mooie stukje en "reclame" voor de oranjevereniging. Wij hopen dat dit jaar het gehele dorp weer aktief deelneemt aan alle aktiviteiten die wij weer gaan organiseren, ú het plezier en vertier, wij de genoegdoening.

Allen veel succes met het versieren van de straten en tuinen.