vrijdag 18 januari 2008

Open dag Prinsentuin College

Morgen om 10.00 uur opent het ROC in Andel de poort voor belangstellenden. Hoewel het evenement primair bedoeld zal zijn voor mogelijke nieuwe leerlingen, is het ook voor buurtbewoners een unieke kans voor een kijk in de keuken.
Het scholencomplex is, zeker de afgelopen jaren, enorm gegroeid. En opnieuw is er ruimtegebrek waardoor er diverse lessen plaatshebben in de voormalige kleuterschool ‘De Notendop’ en het naastgelegen dorpshuis. Uitbreidingen staan op stapel; mogelijk ook met een kinderboerderij voor de regio.
De school kent een lange historie met vele (oud-)leerlingen die zich kunnen verbroederen op Schoolbank onder de kopjes AOC en Land en tuinbouwschool, maar ook op Hyves.
Vorig jaar was het tachtig jaar geleden dat de landbouwschool werd geopend in het voormalige herenhuis van de familie Naaijen aan de Schansstraat (later Gemeentehuis, Hervormd Centrum en nu opnieuw woonhuis), zie foto.
Naar de eerste directeur van de school, W. Bronkhorst, werd in 1978 de straat genoemd met als gevolg dat de naam Rietdijk in Andel kwam te vervallen. Ironisch genoeg komt de Rietdijk vanuit Giessen weer beetje bij beetje terug in Andel …
Update: open dag succesvol

1 opmerking:

Anoniem zei

Lijkt me leuk. Tot morgen.