woensdag 30 januari 2008

Carnaval in Andel

Andel (niet te vinden in de hosatlas) maakt zich op voor vastelavont. Voor de bouw van een kerk in de Roemeense zustergemeente verkoopt de werkgroep Andel-Gaïesti zaterdag aanstaande sinaasappelen. Onmisbaar ter voorkoming van griep voor wie zich in de mensenmassa gaat begeven, maar ook ter recuperatie op de ‘day after’ is vitamine c vast niet verkeerd.
Maar sinaasappels worden bij de vastenavondfeesten ook gebruikt voor andere doeleinden. In het Belgische plaatsje Binche bekogelen op vette dinsdag (5 feb) als harlekijns versierde figuren het publiek met sinaasappels. En in het Italiaanse Ivrea gaan er tijdens carnaval zelfs duizenden kilo’s sinaasappelen doorheen voor het jaarlijkse fruitgevecht.
Ook dichterbij huis in Sittard worden ze gegooid naar om ‘Appelsiene!’ roepende kinderen. Toch is ook dit niet om de hoek en de meeste feestvierders uit Ael zullen gaan brassen in Oeteldonk of ut Kielegat.
Wie dichter bij huis blijft, kan kruipend naar huis vanaf Café-bar Andel aanstaande zaterdag.

1 opmerking:

Anoniem zei

Voor de volledigheid is hier het bericht over de sianaasappelactie dat ik als persbericht naar de redacties van de huis aan huis weekbladen,lokale radiostations en het Brabants Dagblad gestuurd heb.

Sinaasappelactie
Andel. Op zaterdag 2 februari organiseert werkgroep Andel – Gaïesti een sinaasappelactie. Huis aan huis worden sinasappels te koop aangeboden en de opbrengst is bestemd voor de zustergemeente Gaïesti in Roemenië. In Gaïesti wordt dit jaar gestart met een aanbouw aan de kerk. In de nieuwe ruimte komt een toiletgroep en zal gebruikt worden voor de zondagschool, crèche en bij doop-, rouw- en trouwdiensten. De sinaasappelactie start om 9.45u en iedereen die mee wil helpen om de sinasappels te verkopen is welkom bij de garage van Arnoud en Alise Roza, Beatrixstraat 1, tel: 0183-440217.