woensdag 12 december 2007

Nieuwjaarsviering terug naar kruispunt?

Het traditionele vreugdevuur op het kruispunt in Andel werd inmiddels al weer bijna tien jaar geleden verbannen naar het parkeerterrein bij de Jan Claesenhof op aandringen van de Gemeente Woudrichem. In samenspraak met voetbalvereniging Sparta’30 werd na het ontsteken van het reusachtige vreugdevuur een nieuwjaarsviering georganiseerd, waarbij de voormalige raddraaiers werden ingezet bij de inzameling en bewaking van de houtstapel en als vrijwilliger van het feestcomité.
Dit was een groot succes; een prachtig feest en zonder noemenswaardige incidenten, hierdoor werd het jaarlijks herhaald en ontving het organiserend comité zelfs de Romboutsprijs.
Helaas verliep het overleg met de Gemeente ieder jaar stroever en werd ook de brandstapel aan banden gelegd. Bovendien bleek het budget de laatste jaren niet meer toereikend om een knalfeest met een optreden of vuurwerkshow te organiseren. Dit alles heeft inmiddels geleid tot afname van de bereidheid van de vrijwilligers die nu nog tot uiterlijk twee uur 's nachts bij het vuur willen waken, waardoor het onzeker is of het vreugdevuur door gaat.
Het feest in de voetbalkantine zal dit jaar nog wel door gaan, hoewel dat pas vorige week werd besloten na gehakketak van de gemeente die het nieuwjaarsfeest midden in het dorp gezamenlijk met de Oranjevereniging wilde organiseren. Sparta’30 ging hier op deze korte termijn niet mee akkoord. Volgend jaar misschien dus maar weer terug naar het kruispunt met alle ellendige gevolgen van dien.
Vanaf 00.30 uur is de kantine open; overigens zoekt het organiserende comité wegens vertraging door het overleg met de Gemeente nog wel een dj, barpersoneel, muntenverkopers enz.
Update: vreugdevuur gaat door, een beveiligingsbedrijf lost de vrijwilligers na 2.00 uur 's nachts af. De meeste vrijwilligers voor het feest zijn inmiddels gevonden.

Geen opmerkingen: