maandag 3 december 2007

IJsclub Sparta’82 25 jaar!

De ijsvereniging werd destijds opgericht als spin-off van voetbalclub Sparta’30 door Rien Krauweel, Dirk van der Giessen en Joep van Megen (alle drie inmiddels overleden). Voetbal-voorzitter Joost Schmidt werd meteen ook voorzitter van Sparta’82. Later zou er wat meer scheiding komen tussen de twee clubs, hoewel er nog steeds een goede samenwerking en verstandhouding tussen beide is (zo trainde de F-pupillen van de voetbalclub afgelopen zomer op de drooggevallen ijsbaan toen de voetbalvelden gesloten waren).
De aanleg van een ijsbaan op landbouwgrond met drainage was destijds niet zo’n heel goede keus, maar die fout werd hersteld, waardoor Sparta’82 uiteindelijk een zeer goede ijsbaan heeft bij een goede winterse periode (al vier jaar niet!). Iedere winter is er competitie met Babyloniënbroek over wie het eerst de ijsbaan kan open stellen; deze strijd wordt veelal beslecht in het voordeel van de Andelse vereniging.
Bestuursleden van het eerste uur Bas van Andel en voorzitter Anton van Rijswijk werden vrijdag door het Brabants Dagblad vereeuwigd in het prachtige clubhuis, waar ze iedereen (meer dan driehonderd adressen) uitnodigen de jaarlijkse ledenvergadering op 6 december te bezoeken. Het jubileum zal hier op bescheiden wijze worden gevierd.
Mocht er nog een echte winter komen, zien we mogelijk local hero marathonschaatser Robert van Dalen in zijn eigen dorp schitteren bij de traditionele open clubkampioenschappen.

Geen opmerkingen: