donderdag 6 december 2007

Horeca-eigendom wisselt snel

Vrijwel geruisloos is de horecagelegenheid aan de Burgemeester van der Schansstraat afgelopen maand opnieuw veranderd van eigenaar. Eetcafé Babanin Yeri (voorheen Eetcafé Neks) heet inmiddels Eethuis ’t Centrum en Café-bar Andel.
Overigens heeft de ‘Hollandse’ snackbar plaats gemaakt voor een zithoek van het eethuis en voor de keuken, waar Turkse en Italiaanse gerechten worden bereid (friet kunt u trouwens ook nog bestellen).
De wisselingen van de wacht volgen elkaar de laatste jaren in een razend tempo op want nog niet zo lang geleden was het een Café-restaurant met de naam Vulcano Eetparadijs. Daarvoor kon de bezoeker van het pand er een paar jaar lang calorieën aftrainen in Sportcentrum Sport en Fit.
Meer dan tien jaar lang daar weer voor was Puck Verdoorn er de uitbater van Café-cafetaria De Inloop en Discobar Club 81, overigens was het toen ook de thuishaven van autocrossclub De Sprinters.
Daarvoor was het de familie Duister die er in de jaren ’70 de wijds beruchte Discobar De Put, een snackbar en een groenteboer bestierde.

1 opmerking:

jan uit zeeland zei

de fam duister heeft samen met de fam van tilborg het pand gebouwd aan de ene kant een groentenzaak ,en aan de anderre kant een levensmiddelen zaak ,ik dacht in het jaar 1956 ,de groentenzaak is later snackbar geworden ,en de levens middellenzaak is van bediening naar zelfbediening ,en na nog vele vebouwingen ,waar ook een stuk van de fam duister werd bij getrokken ,verkocht aan de fam van tilborg (geen fam)en die heeft er een mooie meermarkt van gemaakt en later doorverkocht aan de midland die inmiddels na vele fusie s onder de vlag van sligro vaart ,en wie nu de eigenaar is van de meermarkt weet ik niet ,woon al 16 jaar niet meer in andel. vrgr