vrijdag 28 december 2007

AFC-drukte

Na het optreden in Heusden afgelopen maandag mag het Andels Fanfare Corps vanavond opnieuw aan de bak. In het kader van het 25 jarig bestaan van het oudejaarsconcert van Symphonia Hoogblokland is er een play-in van o.a. het AFC-jeugdorkest gevolgd door een galaconcert van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest.
Een fijne afsluiter van het nieuwe jaar na diverse muzikale wanklanken in de regio zoals bij de Muziekschool Land van Heusden en Altena en de Music's Scool in Giessen.
Misschien was het maar goed dat het AFC in 1985 de plannen niet heeft door gezet om tegen minimale kosten zelf een muziekcentrum op te zetten. Dit was gepland op de locatie Wollencamp, op de plek waar nu de schietsportvereniging De Rommert is gevestigd en mogelijk over een paar jaar wordt omringd door een woonwijk…
Vooruit kijken is leuker: het traditionele AFC nieuwjaarsconcert op 1 januari in de huidige thuisbasis De Buitenhoff. Voor de pauze is er een spetterend programma van het jeugdorkest en daarna het groot orkest met lichte en populaire muziek.
Aan het einde kan iedereen sprankelend het nieuwe jaar in op de klanken van de Radetzkimars.

Geen opmerkingen: