maandag 19 november 2007

Rustige dierenshow VIOS

Afgelopen vrijdag en zaterdag hield de VIOS haar jaarlijkse tentoonstelling voor het Andelse publiek in de sfeervolle Buitenhoff. Helaas waren er dit jaar minder konijnen, cavia’s, kippen en watervogels te bewonderen dan andere jaren en dat is best zuur voor de 62 leden tellende dierenvereniging die de naam draagt van Vooruitgang Is Ons Streven. Maar volgens de keurmeesters was de kwaliteit van de 139 getoonde dieren over het algemeen wel dik in orde.
De show werd al weer voor de 43ste keer gehouden, wat zeer te respecteren valt omdat de belangstelling voor deze dierenliefhebberij bij de jeugd tanende is, waardoor het toch ieder jaar weer is te hopen of de vereniging in de organisatie kan slagen.
De dagen van de massale bijeenkomsten van weleer in het centraler gelegen voormalige dorpshuis, ooit locatie van het gemeentehuis (zie foto) en nu kerk, zijn helaas voorbij.
En toch; als vooruitgang het streven is moet er wel iets gebeuren; uitbreiding van het aanbod met een hondenshow? Een diervriendelijk circus? Of Marianne Thieme uitnodigen? Iemand meer waardevolle ideeën?

Geen opmerkingen: