dinsdag 30 oktober 2007

Andel wint Altena Cup

Afgelopen zaterdag legde de drie Andelse blaasorkesten beslag op de eerste plaatsen van het Altena Streekfestival in Wijk en Aalburg.
Het Andels Fanfare Corps (AFC) met sopraan Martha Bosch eindigde als eerste in de Topklasse. Altena Brass volgde op een goede tweede plaats in deze hoogste klasse. Het aanstormend talent uit het jeugdorkest van AFC werd afgetekend eerste in de Jeugdklasse.
De Aelse blazers en slagers versterkten daarmee hun reputatie met deze toegevoegde overwinningen aan hun toch al zo rijke historie.
Het in 1893 opgerichte Andels Fanfare Corps is de oudste nog bestaande vereniging uit het Land van Heusden en Altena. Het corps kent dan ook een rijke historie met belangrijke prijzen zoals het kampioenschap van Nederland, meerder malen ontvangst van het predikaat ‘zeer goed voor de concertafdeling’ en in 1997 werd het derde op het Wereld Muziek Concours. Ook waren er in het verleden spin-offs zoals het Tamboer en Lyrakorps Eendracht, het zeer actieve jeugdorkest en de in 1999 opgerichte brassband Altena Brass.

Alle muzikanten van harte!

Geen opmerkingen: